Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hadd mondja meg Isten, ki vagy te

2012. szeptember 04. 03:00 - FodorImi

„Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel” (1Mózes 32:29)

Rename.png

Nem kell ugyanannak maradnunk. Ebben a változásban új személyazonosságot kapunk. Nézd Jákóbot a Teremtés könyvében. Mikor Jákób bevallotta viselkedését, Isten új személyiséget adott neki.

Figyeljük meg, hogy három dolog történik.

Isten teljesen új személyazonosságot ad Jákóbnak (1Mózes 32:29) 
Lényegében Isten ezt mondja: „Tudom, hogy kifulladtál, tudom, hogy épp csak megtűrt vagy, de én látom benned a herceget. Minden érzelmi kiborulásod, minden bizonytalanságod ellenére, mindazon dolgaid ellenére, amikről nem akarod, hogy bárki is tudjon, én egy herceget látok.” Ma Isten sokunknak mondja: „Minden bűnöd, gátlásod ellenére egy herceget / hercegnőt látok benned. Valami nagyszerű lehetsz. Az lehetsz, amire teremtettelek.”

Isten megáldotta Jákóbot / Izráelt (1Mózes 32:30)
Mélyen legbelül, kétségbeesetten vágyjuk Isten áldását. Ha azonban akarjuk Isten áldását, akkor meg kell tennünk azokat a lépéseket, amiket Isten elvár tőlünk.

Isten sántává tette Jákóbot / Izraelt (1Mózes 32:32)
Emlékezzünk, hogy mikor küzdöttek, Isten kificamította Jákób csípőcsontját. Jákób sántítva ment tovább, és ez naponta emlékeztette, hogy Istentől függ.

Isten a legmélyebb munkáját végzi az életedben, mikor a személyazonosságoddal foglalkozik, azzal, hogy ki vagy, hogy hogyan lásd magad. Mindig úgy fogsz cselekedni, ahogyan gondolkozol magadról. Isten tehát a legmélyebb változást azzal hozza az életedbe, hogy megváltoztatja az önmagadról alkotott képedet.

Azt mondja: „Engedd megmutatnom, hogy én hogyan látlak téged.” Amikor úgy látod magad, ahogy Isten lát, meg fog változni az életed.

Beszéljetek róla:

  • Kérted már Istent, hogy áldja meg az életed? Ha igen, akkor elérhetővé tetted-e magad, hogy meghalld Isten utasításait, hogy megtehesd azokat a lépéseket, amiket Isten vár tőled?
  • Mikor Isten nézőpontjából nézed magad, mennyire látszol másnak?



(Daily Hope by Rick Warren – 2012.08.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása